Slaatje van konijn met spekreepjes
bereiding
-
1
Snij de konijnenfilets in dunne reepjes.
Hak de sjalotten fijn.
Rooster de pijnboompitten.
Bak de spekreepjes, bak de reepjes konijn kort mee.
-
2
Meng de arachideolie met de notenolie, de sjalotten, de mayonaise, de mosterd, de cider, peper en zout. Klop op met de garde of met de staafmixer. Giet door een fijne zeef.
-
3
Schik de gemengde sla op de borden en overgiet met de helft van de vinaigrette. Garneer met spek en konijn.
-
4
Bestrooi met geroosterde pijnappelpitten.
-
5
Halveer de maïskolfjes en bak aan in een beetje boter. Fruit de paddestoelen aan in de rest van de boter.
-
6
Voeg maïs en paddestoelen bij het slaatje, overgiet met de rest van de vinaigrette en serveer lauw.
Voorbereiding
Vinaigrette