Pilaf met courgette en sinaasappel
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schil de gember, snij hem heel fijn.
Rooster de pijnboompitten licht in een pan met antiaanbaklaag.
Spoel de rijst in een zeef en laat goed uitlekken.
Spoel de courgettes en snij ze in plakjes van 1 cm.
Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Verdeel ze in partjes en verwijder de vliesjes.
Snipper de koriander
-
2
Bak de courgettes 8 tot 10 minuten in 2 eetlepels hete olie. Draai ze vaak om. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze afgedekt afkoelen.
-
3
Hou 1 theelepel gember apart, bak de rest ervan in 2 eetlepels olie, samen met de ui en de knoflook. Doe er de rijst bij en bak die eventjes glazig. Voeg dan de cranberry’s en de kruiden toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met
peper en zout. -
4
Vermeng de sinaasappelpartjes met de overgehouden gember.
-
5
Doe de courgettes en de erwtjes bij de rijst en laat alles goed doorwarmen. Doe er ook de gesnipperde koriander bij. Schep er tot slot de sinaasappel door en bestrooi me pijnboompitten.
Voorbereiding