Parelcouscoussalade met gegrilde pompoen, sinaasappel en pecannoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af en maak de korrels voorzichtig los met een vork.
-
2
Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de komijn en wat peper en zout over. Sprenkel er de olijfolie over en zet 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
3
Pel en snipper de rode ui en snij de lente-ui in fijne ringen. Snij de komkommer in fijne plakjes. Pers het sap van 1 sinaasappel uit en snij de andere in plakjes. Meng voor de dressing het sinaasappelsap met de olijfolie en breng op smaak met peper, zout, roze peperbolletjes en kaneel.
-
4
Meng de parelcouscous met de geroosterde pompoenblokjes, komkommerplakjes, pompoenzaden, de lente-ui en de rode ui.
-
5
Maak aan met de vinaigrette en werk af met de gehakte kruiden, noten en plakjes sinaasappel.