Gevulde champignons met spek
bereiding
-
1
Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en hak deze fijn. Ontdoe het spek van zwoerd en vetrandjes en snij in zeer kleine dobbelsteentjes.Snij het brood in zeer kleine dobbelsteentjes. Hak de ui fijn. Hak de peterselie fijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer een ovenschotel in met boter en look.
-
2
Bak het spek en het brood in olijfolie en laat drogen op keukenpapier.
-
3
Fruit de ui lichtjes. Voeg de versnipperde champignonsteeltjes en de geperste look toe. Laat stoven tot al het vocht verdampt is en roer regelmatig.
-
4
Voeg het spek, de croûtons en de gehakte peterselie toe en breng op smaak met peper.
-
5
Vul de champignonhoeden met dit mengsel, leg in een vuurvaste schotel en laat 25 minuten bakken in de oven.
Voorbereiding