Recept

Uienroomsoep met kaaskoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker schuimig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en hak de uien.

    Rasp de kaas.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Bak de uien glazig in de boter. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem bij en bak even mee. Blus al roerend met de vermout. Doe er de tijm en de groentebouillon bij. Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Neem het deeg uit de verpakking en snij elk broodje in drie plakken. Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.

  4. 4

    Roer de eidooier los met 2 eetlepels water en bestrijk er de deegplakjes mee (bewaar de rest van het eimengsel). Bestrooi ze met kaas en komijn. Zet ze onderaan in de oven en laat 10 minuten bakken.

  5. 5

    Vermeng de room met de rest van de eidooier. Verwijder de tijm en mix de bouillon. Roer er het eimengsel door en breng op smaak met nootmuskaat. Serveer de soep samen met de verse kaaskoekjes. Garneer eventueel met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Uienroomsoep met kaaskoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!