Carpaccio
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met peper en zout. Zet koel.
-
2
Kook de asperges beetgaar in lichtgezouten water. Meng de twee kaassoorten en bak er flinterdunne koekjes van in een pan zonder vetstof.
-
3
Snij de appelkappers doormidden. Schik het vlees op koude borden. Kruid met peper en zout. Verdeel er de asperges en de appelkappertjes over.
-
4
Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Spoel en halveer de tomaatjes. Werk het vlees af met de waterkers, lente-ui, gebroken kaaskoekjes en kerstomaatjes. Lepel er wat vinaigrette over.
Ingrediënten voor
4 personen- ossenhaas (in flinterdunne plakjes)300 g
- lente-uitjes2
- groene mini-asperges16
- waterkers1 bosje
- kerstomaten1 handje
- appelkappertjes8
- geraspte parmezaan40 g
- emmentaler (geraspt)40 g
- peper en zout
Voor de vinaigrette
- olijfolie5 el
- balsamicoazijn2 el
- mosterd1 kl
- peper en zout