Tortilla met champignons
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in de schil en pel ze.
Snij de uitjes in ringen, de aardappelen en de champignons in plakjes.
Snipper de rucola.
Snipper de marjolein en peterselie.
-
2
Stoof de uitjes en champignons 2 minuten in 2 eetlepels olie, in een pan met antiaanbaklaag. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
-
3
Klop de eieren op met de kruiden, de sojaroom, peper en zout, en vermeng met de champignons. Bak de aardappelen 5 tot 7 minuten in 2 eetlepels olie. Schep de helft ervan uit de pan. Voeg bij de rest de helft van de eiermix en dek af. Laat 5 minuten zachtjes stollen.
-
4
Strooi er dan de helft van de kaas over en wat rucola. Laat nog 5 minuten afgedekt stollen, tot de kaas gesmolten is.
-
5
Laat de tortilla uit de pan op een voorverwarmd bord glijden en hou warm.
-
6
Bak op dezelfde manier een tweede tortilla. Serveer ze warm of koud.
Voorbereiding