Blinde rundvinken
bereiding
-
1
Snij de wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn.
Snij de tomaten in stukjes.
-
2
Kruid de lapjes vlees met zout en peper en bestrijk met mosterd. Leg op elk runderlapje 1 plak spek.
-
3
Hou een paar eetlepels gesnipperde ui apart, smoor de rest in de helft van de geklaarde boter en verdeel over het vlees.
-
4
Leg de augurken op de blinde vinken. Rol dicht en bind vast met keukengaren.
-
5
Laat de blinde vinken aan alle kanten bruinen in de rest van de boter. Haal uit de pan. Fruit de wortel, bleekselderij en de rest van de ui in de stoofpan. Voeg de tomaten bij de groenten. Overgiet met wijn en laat inkoken. Voeg nog een beetje wijn bij en laat opnieuw indampen.
-
6
Bestuif met bloem en laat even indikken. Giet de bruine fond erbij en leg de blinde vinken opnieuw in de stoofpan samen met de tuinkruiden en de knoflook. Het vlees moet net onderstaan. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
-
7
Haal de blinde vinken uit de pan, verwijder het keukengaren en leg in een diepe schaal. Proef of de saus voldoende gekruid is, zeef en giet over het vlees. Dien dadelijk op met broccoli.
Voorbereiding