Gegrilde kip met pompelmoessalade
bereiding
-
1
Spoel de waterkers en laat uitlekken. Schil de avocado‘s en snij in partjes. Pel de pompelmoezen en snij tussen de vliesjes in partjes.
-
2
Meng voor de marinade 180 ml tequila met het limoensap, 2 el olijfolie, de fijngesnipperde chilipepers, de gehakte koriander en 3 teentjes knoflook. Leg de kipfilets in de marinade en zet 2 uur in de koelkast.
-
3
Meng de 2 teentjes knoflook, citroensap, limoenschil, 15 ml tequila, basterdsuiker en graanmosterd voor de dressing. Mix goed en voeg geleidelijk de 35 ml olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
-
4
Verwarm een grillpan en bak de kipfilets 5 tot 7 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
-
5
Hussel de waterkers, de avocado en de pompelmoespartjes door elkaar. Serveer de gegrilde kip met het slaatje en de dressing.