Hondshaai met zeekraal, courgette en krielaardappeltjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Pel en halveer het teentje knoflook en hak de citroengrasstengels in grove stukken. Doe dit in een diepe pan, samen met witte wijn, visfond, tijm en laurierblad en kook tot de helft in. Zeef, voeg de room toe en laat nog 5 minuten verder inkoken. Kruid met peper en zout. Snij de bieslook fijn en voeg een eetlepel toe aan de saus.
-
2
Spoel en halveer de aardappelen. Kook ze beetgaar in gezouten water.
-
3
Spoel de courgettes en snij in heel fijne blokjes. Spoel ook de zeekraal. Bak de courgetteblokjes gaar in een pan met een scheut olijfolie. Voeg de zeekraal toe en bak nog 2 minuten mee. Kruid met peper.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de hondshaaifilets in stukken van ongeveer 5 centimeter. Bak ze kort aan in een pan met hete boter. Kruid met peper en zout.
-
5
Neem een ovenschaal en leg hierin courgette en zeekraal. Leg daarop de stukken hondshaai en de krielaardappeltjes. Overgiet alles met saus. Zet 20 à 25 minuten in de oven. Bestrooi met verse, fijngesnipperde bieslook en serveer.