Aardbeientaart
bereiding
-
1
Mix de gepelde amandelen met 70 g suiker (doe dit in de keukenrobot, om te vermijden dat alles in het rond spat). Voeg er de patisseriebloem en de koude boter bij. Mix verder tot een kruimelig deeg. Doe er de eidooiers en de melk bij en mix tot een homogeen deeg. Zet 1 uur weg in de koelkast.
Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij ze in plakjes. Strooi er 30 g suiker over en zet een kwartiertje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Vet een springvorm van 22 cm diameter in en bestuif met bloem. Doe het deeg erin en bak 10 minuten in de oven. Temper de oven tot 180°C en laat nog 10 minuten verder bakken.
-
3
Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
-
4
Meng de mascarpone met de vloeibare honing en een zakje vanillesuiker.
-
5
Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Lepel de crème over de taart en beleg met de aardbeien. Garneer met muntblaadjes.
Voorbereiding