Pittige groentespiesjes
bereiding
-
1
Pel de zilveruitjes. Borstel de champignons schoon. Maak ook de andere groenten schoon. Halveer de maïskolfjes. Snij de paprika’s in stukken, de komkommer in 1 cm dikke, halve plakjes.
-
2
Snij de courgette en de aubergine in plakken van ½ cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met wat huishoudpapier.
-
3
Verdeel de groenten over 8 spiesjes en leg ze in een ondiepe schaal.
-
4
Pers de knoflook bij de olijfolie en roer er wat chilivlokken door. Overgiet hiermee de spiesjes en laat ze 10 minuten marineren (draai halverwege eens om). Kruid ze met peper en zout.
-
5
Grill de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar (draai ondertussen geregeld om). Serveer met pitabrood.