Recept

Spareribs in pikante honingmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ribbetjes om je vingers bij af te likken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui.

    Snij de knoflook fijn.

  2. 2

    Bak de ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg er tomatenpuree, azijn, zout, rozemarijn, tijm, honing, bouillon en worcestershiresaus aan toe. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje 8-10 minuten inkoken. Roer er de mosterd door en breng de saus op smaak.

  3. 3

    Dep de ribbetjes droog. Snij het vlees tussen de ribben licht in, zodat het bij het bakken niet opkrult.

  4. 4

    Breng in een grote pan water aan de kook. Leg er de ribbertjes in en laat ze op een zacht vuur 30 minuten koken (dit verkort de grill-tijd met 10-15 minuten).

  5. 5

    Laat de ribbetjes uitlekken. Bestrijk ze met de saus. Laat ze op het rooster van de barbecue of in de grillpan 10 minuten grillen. Draai ze geregeld om en bestrijk ze steeds met saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spareribs in pikante honingmarinade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!