Panna cotta met kokosmelk met ananassalade
bereiding
-
1
Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water.
-
2
Doe de kokosmelk, de melk, de suiker, het vanillestokje en de vanillezaadjes in een pannetje en breng aan de kook. Roer af en toe om met een houten lepel.
-
3
Haal de pan van het vuur zodra de bereiding begint te koken. Laat lichtjes afkoelen. Verwijder het vanillestokje en los de uitgeknepen gelatine al roerend op in de warme vloeistof.
-
4
Verdeel de panna cotta over glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
5
Schil de ananas en snij ‘m in heel fijne blokjes. Hak de munt fijn en meng hem met de ananas. Zet de ananassalade tot het serveren in de koelkast.
-
6
Rooster de amandelschilfers in een droge pan. Serveer de panna cotta met de ananassalade en werk af met de amandelschilfers en een plukje munt.