Falafelburger met bulgur, gele paprika en tomatensalsa
bereiding
-
1
Spoel voor de salsa de kerstomaatjes en snij in partjes. Spoel de peterselie en de chilipeper en hak fijn. Pel de rode ui en snipper fijn. Spoel de lente-uitjes en snij in ringen. Pers het sap uit de limoen. Meng alle ingrediënten en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
2
Pel de ui en de knoflook en snij grof. Mix de kikkererwten met de ui, chilipeper, knoflook en het sap van de citroen tot een gladde pasta. Meng de bloem en het bakpoeder door de kikkererwten. Kruid met komijnpoeder, peper en zout. Vorm met vochtige handen burgers van de kikkererwtenpasta en haal ze door het paneermeel. Bak de burgers goudbruin in hete olijfolie.
-
3
Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in reepjes. Bak ze beetgaar in olie en kruid met peper en zout. Meng ze onder de bulgur.
-
4
Schep de bulgur samen met de tomatensalsa op een groot bord en leg er de falafelburgers bij.