Gravlax van zalm met mosterdsaus en basilicum
bereiding
-
1
Meng in een kom de suiker, het zout en de peper. Bedek een lange schotel met een vel huishoudfolie, groot genoeg om de 2 zalmfilets in te pakken.
-
2
Leg de 2 zalmfilets met de ontvelde kant naar beneden. Wrijf het suiker-zoutmengsel op de andere kant van beide zalmfilets. Bedek de zalmfilet met de andere filet, ontvelde kant naar boven. Wikkel beide filets strak in de folie. Zet 48 uur in de koelkast. Draai de visfilets regelmatig samen om.
-
3
Maak de mosterdsaus: doe de mosterd, de bruine suiker, de ciderazijn en de basilicumblaadjes in de keukenrobot. Mix op volle kracht. Voeg tussendoor olijfolie en water toe tot de saus dik vloeibaar is. Breng verder op smaak indien nodig.
-
4
Dep net voor het opdienen de zalm droog met keukenpapier om overtollig zout, peper en suiker te verwijderen. Meng in een bord de dille, het bieslook, de bladpeterselie, de kervel en het basilicum. Haal de zalm door de verse kruiden. Snij de zalm daarna in dunne plakjes. Verdeel de borden. Lepel er wat saus over. Garneer met basilicumblaadjes en een kwartje citroen.