Spinazietaartjes met zalm
bereiding
-
1
Snij de gerookte zalm in blokjes en zet ze koel weg. Maak de spinazie schoon. Spoel, laat goed uitlekken en hak hem grof. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spinazie ongeveer 5 minuten slinken. Voeg de room toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten zachtjes verder koken. Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Leg de vellen filodeeg open op een werkvlak. Smelt de boter in een steelpannetje en kwast er het deeg mee in. Leg telkens twee vellen op elkaar. Knip het deeg in stukken en verdeel ze over vuurvaste schaaltjes. Zet ze 5 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 90° C. Vul de taartjes met spinazie en schuif ze nog 5 minuten in de oven.
-
3
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Ontvorm de spinazietaartjes. Werk af met gerookte zalm en pijnboompitten. Serveer meteen.
Voorbereiding