Sinaasappelcake met chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
Rasp de chocolade of hak hem fijn.
Pers de sinaasappelen, rasp de schil.
Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
-
2
Roer de boter zacht met de suiker. Roer er een na een de eieren door. Zeef de bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder en roer door het beslag.
-
3
Vermeng de chocolade met de noten, de geraspte sinaasappelschil en 1 el sinaasappellikeur. Voeg het mengsel bij het beslag.
-
4
Schep het deeg in de vorm en strijk glad. Zet 45 tot 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, stort de cake op een rooster. Besprenkel de warme cake met sinaasappelsap. Laat afkoelen.
-
5
Verwarm voor het glazuur de sinaasappelmarmelade met 2 à 3 el sinaasappellikeur. Strijk er de cake dun mee in en laat goed drogen.
Voorbereiding