Gevulde koek met rozijnen
bereiding
-
1
Zeef de bloem in een mengkom en maak in het midden een kuiltje. Los de verkruimelde gist op in een scheutje warme melk. Roer de gistmelk en 2 koffielepels suiker geleidelijk aan door de bloem met een vork. Laat afgedekt 15 minuten rijzen op een warme plek.
Week de rozijnen in een scheutje rum.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Beboter de cakevorm en bestuif met bloem.
-
2
Voeg de zachte boter, de eieren, de rest van de suiker, de vanillesuiker, de geraspte citroenschil en een snuifje zout bij het gerezen beslag. Kneed tot een soepel deeg. Voeg melk toe tot het deeg zacht is, maar niet kleverig. Kneed er de uitgelekte rozijnen door. Laat afgedekt 30 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
3
Rol het deeg rechthoekig uit. Bestrijk met de confituur en rol op. Leg de cakerol in de bakvorm en kwast hem in met gesmolten boter. Laat 10 minuten rusten en bestrijk opnieuw met gesmolten boter. Zet 45 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en verder op een rooster. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Voorbereiding