Klassieke broodpudding met rozijnen, speculaas en kaneel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de rozijnen weken in de rum. Dit kun je versnellen door ze even in de rum op te warmen in de microgolfoven.
-
2
Verwarm de melk met het vanille-extract in een steelpannetje. Snij de korsten van het brood. Breek het brood en de speculaasjes in stukjes en leg ze in een grote kom. Laat de rozijnen uitlekken en strooi ze over het brood en de speculaas.
-
3
Klop de eieren luchtig met de bruine suiker en het kaneelpoeder. Giet samen met de warme melk en een snuifje zout over het brood en roer voorzichtig om.
-
4
Vet ondertussen een bakvorm of ovenschotel in met boter en bestuif de randen met bloem. Giet het mengsel in de vorm, dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 20 à 25 minuten. Laat even afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
-
5
Vet ondertussen een bakvorm of ovenschotel in met boter en bestuif de randen met bloem. Giet het mengsel in de vorm, dek af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog 20 à 25 minuten. Laat even afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en serveer.