Baarsfilets met koriander
bereiding
-
1
Snipper de rode ui.
Schil de mango en snij het vruchvlees zo dicht mogelijk bij de pit af. Snij het dan in blokjes.
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij ook die in blokjes.
Spoel en boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil heel fijn.
Pers de helft van de limoen uit.
Spoel de tomaten, halveer ze en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
Hak de korianderblaadjes fijn.
-
2
Dep de baarsfilets droog en snij ze aan de velkant verschillende keren diagonaal in. Plet de koriander- en de venkelzaadjes in een vijzel. Wrijf de filets aan beide kanten in met deze kruidenmix. Zet ze afgedekt koel weg.
-
3
Bak de gehakte ui glazig in 2 eetlepels olijfolie en hou apart. Vermeng azijn, limoensap, zout, wat van de sinaasappelschil, de gefruite ui en de rest van de olijfolie.
Meng voor de salade de mango-, de komkommer- en de tomatenblokjes en voeg deze dressing toe.
-
4
Dep de baarsfilets droog en kruid ze met peper en zout. Leg ze op de velkant op een met olie ingevet rooster op de barbecue of een grillpan, en rooster 3-4 minuten. Draai ze dan om en gril ze nog 2-3 minuten. Serveer met de komkommer-mangosalade en werk eventueel af met een schijfje limoen en een takje koriander.
Voorbereiding