Woksalade met kip, paprika en ananas
bereiding
-
1
Maak de paprika, courgette en ananas schoon. Snij ze in luciferdikke reepjes. Snipper het chilipepertje fijn, zonder de zaadjes. Verhit de chiliolie in een wok. Roerbak de paprika, courgette, chili en ananas kort, ze moeten knapperig blijven. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en laat wat afkoelen.
-
2
Snij de kip in blokjes, bak ze in dezelfde wok in de rijstolie goudbruin. Kruid met peper en zout en bestrooi met kokosbloemsuiker.
-
3
Spoel de spinazie en zwier ‘m droog. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine reepjes. Spoel de koriander en peterselie en hak grof. Meng de spinazie met de koriander en peterselie. Maak aan met limoensap en wat olie, breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de spinaziesalade over de borden, en werk af met de gewokte groenten en de kip. Bestrooi met de lente-ui en gehakte pistaches.