Zoete ravioli
bereiding
-
1
Kook de kikkererwten in ongeveer anderhalf uur gaar in een ruime hoeveelheid water.
-
2
Kneed de bloem met het ei, 1 el suiker, de boter en 100 ml water tot een soepel deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
3
Giet de kikkererwten af en pureer ze. Roer 60 g suiker, het cacaopoeder en de geraspte citroenschil door de kikkererwtenpuree.
-
4
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er cirkels uit van ongeveer 6 cm. Schep in het midden van elk deegvelletje een koffielepel vulling. Bevochtig de randen met water en klap dicht. Druk de randen stevig aan.
-
5
Frituur de ravioli in ongeveer 2 minuten goudgeel in hete olie. Laat drogen op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker en werk af met verse munt. Serveer meteen.
Voorbereiding
Deeg