Avocado-maïs-salade met reuzengarnalen
bereiding
-
1
Pel de garnalen, maar laat de staart eraan. Maak een inkeping over de rug en verwijder het donkere darmkanaal. Spoel de garnalen en dep ze droog.
Laat de maïs uitlekken.
Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
Spoel de tomaatjes en halveer ze.
Snipper de knoflook en de ui.
Spoel de frisé en scheur de blaadjes in stukken.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil en snij het in stukken.
-
2
Vermeng de tomaatjes met de maïs en de bonen.
-
3
Roer de azijn en 6 eetlepels olijfolie tot een dressing. Voeg er de ui en de knoflook aan toe.
Schenk de dressing over de bonenmix. -
4
Voeg de avocado en de frisé toe aan de bonenmix. Verdeel de salade over de borden.
-
5
Verwarm de resterende olijfolie en bak er de garnalen in (ongeveer 3 minuten). Schik ze op de salade.
Voorbereiding