Courgettesalade met gefrituurde inktvisringen
bereiding
-
1
Pel de knoflookteentjes.
Hak de peterselie.
Snij de courgette met een mandoline of brede dunschiller in lange linten. Blancheer ze 2 min in gezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
Schil de daikon met een dunschiller, snij in dunne staafjes en strooi er wat fleur de sel over.
Zet een friteuse op 180°C.
-
2
Meng de yoghurt met de mayonaise en het citroensap in een kom. Pers boven he yoghurtmengsel de knoflookteentjes uit. Meng er dan de suiker, een snuifje zout, wat peper
en de gehakte peterselie door. -
3
Verdeel de courgettelinten, de daikon en de olijven over de borden.
-
4
Bak de inktvisringen gedurende 4 à 5 minuten in de friteuse, verdeel over de groenten en lepel er wat yoghurtsaus bij.
Voorbereiding