Krokante kip met courgettesalade
bereiding
-
1
Doe het vlees in een grote mengschaal. Voeg de karnemelk, het geperste teentje knoflook, het sap van de citroen en zout toe en meng. Dek af en laat een nachtje marineren.
-
2
Doe de panko in een kom met de tijm, rozemarijn, garam masala, peper en zout, en meng. Wentel de kip nog eens goed door de karnemelk en daarna helemaal door de gekruide panko.
-
3
Verwarm de friteuse op 170°C en bak de stukjes kip gaar en krokant.
-
4
Spoel de courgette en snij in slierten met de mandoline of spiralizer. Meng de olijfolie, het citroensap, de mosterd, de acaciahoning, peper en zout in een kommetje. Hussel de courgetteslierten en de blaadjes basilicum erdoor en meng nogmaals.
-
5
Serveer de krokante kip met de courgettesalade.