Recept

Krokante kip met courgettesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Begin op tijd aan dit lekkere gerechtje, want de kip moet een nachtje marineren. Succes verzekerd op dag twee! En, nog beter, deze homemade chicken nuggets zet je al voor 2,75 euro per persoon op tafel.

bereiding
  1. 1

    Doe het vlees in een grote mengschaal. Voeg de karnemelk, het geperste teentje knoflook, het sap van de citroen en zout toe en meng. Dek af en laat een nachtje marineren.

  2. 2

    Doe de panko in een kom met de tijm, rozemarijn, garam masala, peper en zout, en meng. Wentel de kip nog eens goed door de karnemelk en daarna helemaal door de gekruide panko.

  3. 3

    Verwarm de friteuse op 170°C en bak de stukjes kip gaar en krokant.

  4. 4

    Spoel de courgette en snij in slierten met de mandoline of spiralizer. Meng de olijfolie, het citroensap, de mosterd, de acaciahoning, peper en zout in een kommetje. Hussel de courgetteslierten en de blaadjes basilicum erdoor en meng nogmaals.

  5. 5

    Serveer de krokante kip met de courgettesalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kip met courgettesalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!