Recept

Penne all’ arrabbiata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In vuur en vlam

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Spoel meteen onder koud water. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij het chilipepertje in dunne ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pancetta in reepjes. Snipper de basilicum.

  2. 2

    Laat de pancetta met de ui en de knoflook in een klontje boter kleuren. Voeg de chilipeper en de tomaten toe en laat 5 tot 10 minuten sudderen.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende, gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Roer de penne door de saus en laat nog even goed warm worden. Kruid met zout en verdeel de pasta over warme borden. Bestrooi met geraspte parmezaan en werk af met basilicum. Serveer meteen.

  4. Tip

  5. 4

    Pancetta is Italiaans buikspek op smaak gebracht met specerijen en aan de lucht gedroogd. U kunt het vervangen door bacon of gerookt spek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne all’ arrabbiata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!