Buideltjes met champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210° C. Schil de aardappelen. Snij ze in heel kleine blokjes. Borstel de champignons schoon. Hak ze fijn. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie fijn.
-
2
Verhit olie in een bakpan. Roerbak op hoog vuur de aardappelblokjes met de look tot ze kleuren. Doe er de champignons bij met de helft van de peterselie. Zet het vuur lager. Roerbak nog 10 minuten. Kruid met peper en zout. Overgiet met 50 ml room. Laat nog 3 minuten sudderen. Schep regelmatig om.
-
3
Smelt de boter. Spreid de brickvellen uit op het werkvlak. Bestrijk ze met boter. Garneer ze met de bereiding. Maak er buideltjes van. Sluit ze met keukengaren.
-
4
Beboter een ovenschotel. Schik er de buideltjes op. Bak ze goudbruin in de oven.
-
5
Breng de resterende room met de peterselie aan de kook. Kruid met peper en zout.
-
6
Serveer de buideltjes per twee. Nappeer de saus rondom.
Voorbereiding