Recept

Ierse aardappelschotel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met groene kool

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en spoel de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Snij de lente-uitjes in ringen. Snij de kool in reepjes. Breng 1 liter water met azijn aan de kook. Verwarm de melk.

  2. 2

    Kook de kool 10 minuten in gezouten water. Haal het met een schuimspaan uit de pan. Druk er het vocht uit.

  3. 3

    Smelt de helft van de boter in een stoofpan. Roerbak de kool en de uitjes. Zet het vuur uit. Pureer de aardappelen met de groenten. Giet er geleidelijk de warme melk bij, tot een romige puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Breek de eieren. Laat ze voorzichtig in het kokendhete water met azijn glijden. Pocheer ze 4 à 5 minuten; het water mag niet meer koken.

  5. 5

    Schik op elk bord puree en een gepocheerd ei. Werk af met gemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ierse aardappelschotel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!