Pompoensoep met appel en kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de pompoen, snij hem ongeschild doormidden en haal er de pitten uit. Leg de helften op de snijkant in een braadschaal en zet ze 45 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Snipper ui, selder en knoflook.
Schil de appel en snij in plakjes.
-
2
Stoof de ui, selder en knoflook 10 minuten in de boter. Voeg de appelplakjes toe en
laat 4 minuten garen. Schenk er de cider bij en laat inkoken tot de helft. -
3
Schenk de bouillon bij het mengsel. Schep het pompoenvlees uit de schil en doe het erbij. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen.
-
4
Verbrokkel de kaas en vermeng hem met de room. Zet 10 minuten in een warmwaterbad, tot de kaas smelt. Hou warm (roer af en toe om). Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag.
-
5
Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden. Schenk er voorzichtig het roommengsel bij (over de bolle kant van een lepel, die u vlak boven de soep houdt). Werk af met pompoenpitten.
Voorbereiding