Noordzeetong met briochetoast
bereiding
-
1
Snij 4 dikke sneden brood af. Verwijder de korsten en snij er zoveel af, dat je sneden van 5 x 8 cm overhoudt. Bak ze goudbruin in wat boter.
-
2
Verwijder de harde steeltjes van de zeekraal. Bak de groente kort in wat boter. Kruid met peper (geen zout, zeekraal is al zout).
-
3
Hak de eieren in stukjes. Laat 100 g boter smelten en roer ze erdoor, samen met de peterselie. Kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de vis en dep ‘m droog. Kruid met peper en zout, en vouw dubbel (grijze kant naar binnen). Bak ze zo 3 minuten in boter, draai om en bak nog 2 minuten.
-
5
Verdeel de zeekraal over de borden. Schep eiertartaar op de toastjes en leg ze erop. Schik er de tongfilets op (prik eventueel vast) en garneer met een plukje peterselie.