Recept

Tongrolletjes met langoustines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echte delicatesse

bereiding
  1. 1

    Pel 8 langoustines en maak ze schoon. Zet ze even apart. Spoel de langoustinekoppen en -scharen en hak ze grof. Bak ze goudbruin in een diepe pan in olijfolie.

  2. 2

    Doe er de sjalot, knoflook, wortel, venkel, steranijs en het bouquet garni bij. Bestrooi met bloem en roerbak kort. Blus met cognac en wijn.

  3. 3

    Hou wat tomaatblokjes apart. Doe de rest bij de saus, samen met de tomatenpuree. Laat 35 minuten sudderen. Giet door een zeef.

  4. 4

    Doe de resterende tomatenblokjes bij de saus en laat even koken. Werk af met boter, peper en zout.

  5. 5

    Spoel de tongfilets en dep ze droog. Kruid met peper en zout en rol op. Kruid de langoustinestaarten.

  6. 6

    Stoom de tongrolletjes en nietgepelde langoustines 4 minuten. Leg er de gepelde langoustines bij en stoom nog 3 minuten. Serveer de vis met de tomatencoulis. Bestrooi met de peterselie en dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongrolletjes met langoustines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!