Recept

Lamsburgers met kikkererwtensalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere Oosters getinte burgers

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel en plet de knoflook.

    Hak de peterselie en koriander.

    Laat de kikkererwten uitlekken.

    Pel de uien, snij ze in fijne ringen.

  2. 2

    Vermeng de knoflook met het lamsgehakt, het ei en de gehakte peterselie. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door.

  3. 3

    Verdeel het gehaktmengsel in vier porties en maak er dikke, afgeplatte ballen van. Bestrijk ze met olijfolie, leg ze op de tafelgrill (of barbecue) en rooster ze 3 à 5 minuten aan elke kant.

  4. 4

    Stoof de uien in een beetje olijfolie. Doe er de kikkererwten bij. Schep goed om en laat een paar minuten opwarmen. Meng met de gehakte koriander en kruid naar smaak bij met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de groenten over de borden. Leg er een warme lamsburger bij. Serveer met kleine, platte Turkse broodjes.

    (U kunt de burgers ook tussen platte broodjes op de kikkererwtensalade leggen. Leg de broodjes even op de tafelgrill, of warm ze op in de oven.)

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsburgers met kikkererwtensalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!