Recept

Strudel met gebakken sla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De slavulling maakt dit gerecht verrassend anders

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij andijvie, krulsla, spinazie en radicchio in reepjes.

    Schaaf de amandelen.

    Snij de mozarella in blokjes.

    Rasp de grana padano.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Verwarm 50 g boter in een ruime pan en laat daarin langzaam het geplet teentje knoflook z’n smaak afgeven. Schep het weer uit de pan en doe er daarna de ansjovis in. Bak tot die uit elkaar valt.

  3. 3

    Doe er dan de sla bij en roerbak 5 minuten. Voeg de geschaafde amandelen toe en laat nog 5 minuten mee bakken. Laat afkoelen.

  4. 4

    Smelt 80 g boter in een pan en doe er het broodkruim bij. Bak goudbruin. Laat afkoelen.

  5. 5

    Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar open (laat ze overlappen). Bestrijk met gesmolten boter en leg er nog 2 vellen bovenop.

  6. 6

    Bestrooi de onderste helft met het broodkruim, verdeel daarover de groenten, mozzarella en grana padano. Sluit het pakketje zoals een loempia (eerst de zijkanten, dan de lange zijde) en plak de randjes dicht met melk.

  7. 7

    Leg de strudel met de naad naar onderen op een vel bakpapier, bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak in 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Strudel met gebakken sla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!