Recept

Groentestrudel met champignons, prei en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een slaatje.

Tip: maak het jezelf nog makkelijker door de vulling aan één kant van het bladerdeeg te scheppen, de buitenste randen naar binnen te plooien en het deeg vervolgens op te rollen tot een dikke worst. Plak de rand vast met wat water en snij ondiepe inkepingen in de bovenkant.

bereiding
  1. 1

    Maak de champignons schoon. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Pel en snipper de ui. Bak de ui in olie glazig. Voeg de prei en de champignons toe en roerbak ze 5 minuten. Meng de linzen onder de groenten. Breng ze op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Rol het bladerdeeg open op een met bakpapier beklede bakplaat en schep de groentemengeling in het midden. Snij aan beide kanten repen van onge-veer 1,5 cm breed in het deeg. Vouw nu de deegreepjes om en om in de vorm van een vlecht over de vulling. Plak de uiteinden vast door ze vochtig te maken met een klein beetje water.

  3. 3

    Klop het ei los en bestrijk er de bovenkant van de strudel mee. Bestrooi de strudel met de komijnzaadjes en bak hem 25 tot 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentestrudel met champignons, prei en linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!