Recept

Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal bij een picknick of een barbecue

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook ze beetgaar en laat afkoelen. Kook de boontjes beetgaar, spoel onder ijskoud water en laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel de sla en scheur in stukken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.

  3. 3

    Meng de ingrediënten voor de gremolata: de dragon, peterselie, bieslook, citroenschil en broodkruim. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Schep de aardappelblokjes eerst door het eiwit en wentel ze daarna door de kruidengremolata.

  5. 5

    Bak de spekblokjes knapperig en laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna in dezelfde pan de aardappelblokjes.

  6. 6

    Meng de sla met de boontjes, de kerstomaten, de aardappelblokjes en de spekjes. Bestrooi de salade met blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met spek en kruidengremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!