Recept

Aardappelsalade met spek en zachtgekookte eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze aardappelsalade lust iedereen!

bereiding
  1. 1

    Boen de aardappelen goed schoon. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze even afkoelen. Snij ze in plakjes.

  2. 2

    Bak de spekreepjes krokant. Pel de knoflook en de ui, snipper ze heel fijn en laat 2 minuten meestoven. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Meng de rodewijnazijn met de olie en schep om met de spekjes. Kruid de dressing met zwarte peper van de molen. Meng de helft van de vinaigrette onder de aardappelen.

  4. 4

    Kook de eitjes 7 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eitjes en snij ze in partjes.

  5. 5

    Spoel de peterselie en hak grof. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Maak de sla schoon en scheur de bladeren in stukken. Leg de sla met de tomaatjes in een ruime slakom. Schik de aardappelen en de eitjes erop. Werk af met de peterselie en de rest van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met spek en zachtgekookte eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!