Salade met penne en scampi’s
bereiding
-
1
Laat de scampi’s ontdooien. Pel ze, maar laat het staartstukje eraan. Snij ze over de rug open en verwijder het zwarte darmkanaal. Spoel ze en dep ze droog.
Trek de wortelen met een dunschiller in repen.
-
2
Roerbak de scampi's in sesamolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Kook de penne beetgaar. Giet af en roer er wat olie door.
-
4
Kook de doperwten beetgaar. Laat ze schrikken met koud water.
-
5
Blancheer de wortelreepjes 4 minuten. Laat ze schrikken, roerbak ze in sesamolie.
-
6
Laat alle ingrediënten afkoelen in de koelkast.
-
7
Schep de penne, doperwten, wortelen en scampi’s in kommetjes. Besprenkel met room, gekruid met peper uit de molen en fijn zeezout. Werk af met takjes dille.
Voorbereiding