Plattekaaskoek met kersen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed 80 g suiker, 150 g boter, 300 g bloem en 1 ei tot een soepele massa. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
-
2
Wrijf 50 g boter, 50 g suiker en 100 g bloem tussen de handen tot een kruimelig deeg. Zet even in de koelkast.
-
3
Rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 15 minuten in de oven. Haal het eruit en hou apart. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
-
4
Splits 4 eieren. Meng de dooiers met de plattekaas, 180 g suiker, het citroensap en de geraspte citroenschil. Smelt 80 g boter en doe ze samen met het bakpoeder bij de plattekaas. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de massa.
-
5
Spoel en ontpit de kersen, meng ze met de plattekaas.
-
6
Verdeel het kaasmengsel over de koekbodem. Bestrooi met de crumble en zet nog 35 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
De bodem
De crumble
De vulling