Slaatje met asperges, peer en lauwwarme brie
bereiding
-
1
Schil de asperges en kook ze in 8 minuten gaar in ruim genoeg, kokend water. Laat uitlekken.
Spoel en droog de sla.
Snij de peren in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C, olie een ovenplaat.
-
2
Roer een honingvinaigrette met de balsamico, de honing en de olie, breng op smaak met zout en peper.
-
3
Snij de briepunten in tweeën en leg ze op een geoliede ovenplaat. Zet de plaat zo’n 4 minuten in de oven, tot de kaas lichtjes smelt. Bak intussen de spekblokjes zonder vetstof in een pan
met antiaanbaklaag. -
4
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel kaas, spekjes, peer en asperges over de sla. Werk af met de honingvinaigrette en pijnboompitten.
Voorbereiding