Groentetaartjes met courgette en paprikacoulis
bereiding
-
1
Smelt de boter in een pan en fruit de courgette erin. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng in een kom de eieren, de room, de parmezaan, de kruiden en 1 teentje knoflook. Voeg de courgette toe aan het mengsel. Kruid met peper en zout.
-
3
Bestrijk vier ramequins (150 ml) met boter. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes. Zet ze in een grote ovenschaal die je voor 2/3 vult met water, en zet ±30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het eimengsel gestold is.
-
4
Maak intussen de paprikacoulis: mix de paprika's, 1 teentje knoflook, sherryazijn, mosterd, olijfolie en tabasco in een blender tot een gladde massa, voeg eventueel wat water toe. Serveer de courgettetaartjes met de paprikacoulis.