Feestelijk vleesbrood met kriekjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Fruit de sjalotsnippers glazig in een beetje boter of olie. Maak het gehakt aan met de eieren en het paneermeel. Voeg er de afgekoelde sjalotsnippers aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Maak een langwerpig broodje van het gehakt. Leg het in een ingevette ovenschaal. Bestrijk het met gesmolten boter of olie. Bak het 30 tot 35 minuten in de oven op 200°C.
-
4
Laat de krieken uitlekken. Vang het sap op. Doe het vanillepuddingpoeder in een kopje water. Breng het kriekensap aan de kook. Voeg er het puddingpapje aan toe en laat indikken terwijl je voortdurend roert. Doe er de krieken bij en schep voorzichtig om.
-
5
Net voor het feest: Snij het gehaktbrood in plakken en verwarm het (afgedekt met aluminiumfolie) in de oven op 150°C. Strooi er wat fijngehakte kruiden over (vb. peterselie). Verwarm de krieken op een zacht vuur of in de microgolfoven. Zet ze in een kommetje bij het gehakt.
Voorbereiding
Serveertip