Romeinse salade met zalm en ansjovis
bereiding
-
1
Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.
-
3
Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.
-
4
Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.
-
5
Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.
-
6
Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.