Recept

Romeinse salade met zalm en ansjovis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Warme maaltijdsalade

bereiding
  1. 1

    Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.

  3. 3

    Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.

  4. 4

    Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.

  5. 5

    Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.

  6. 6

    Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romeinse salade met zalm en ansjovis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!