Caesarsalade met spek en ei
bereiding
-
1
Maak de dressing. Pel de knoflook en doe in de keukenrobot. Voeg er 3 à 4 eetlepels olie aan toe en het citroensap, de mosterd, de worcestersaus en de dooier. Pureer in de keukenrobot tot een romige crème. Kruid met peper, zout en suiker. Verdun eventueel door er 3 eetlepels koud water door te mixen.
-
2
Verwijder de buitenste, harde bladeren van de sla en maak de overige bladeren los. Spoel de sla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in kleinere stukken. Verdeel de sla over vier borden en besprenkel met de vinaigrette.
-
3
Toast het brood. Bak het ontbijtspek op een zacht vuurtje krokant in een pan met antiaanbaklaag. Bak in het spekvet 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout. Leg op elk bord op het bedje van sla een toast met twee plakjes spek en een spiegelei.
-
4
Spoel het teveel aan zout van de ansjovisjes en dep ze droog met keukenpapier. Garneer elk bord met 2 ansjovisjes.