Mosselen met Kameleon tripel van Den Hopperd
bereiding
-
1
Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Verwijder de baarden en gooi kapotte schelpen weg. Pel en snipper de uien. Snij de selder in boogjes.
-
2
Stoof de groenten op een zacht vuur aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Bevochtig met een scheutje water en de helft van het bier.
-
3
Voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout en laat afgedekt op hoog vuur koken, tot de schelpen open zijn. Schud geregeld even op.
-
4
Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Zeef het kookvocht. Doe het in een kookpot samen met de rest van het bier. Breng aan de kook. Voeg de room toe en laat lichtjes indikken. Kruid met peper en zout.
-
5
Schenk de saus over de mosselen en serveer. Werk naar smaak af met peterselie of bieslook.