Recept

Stoofpotje van mosselen met vadouvan en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend gerecht met mosseltjes.

Tip: de Vadouvankruiden geven dit stoofpotje een rijke, gelaagde smaak. Deze Indiase mengeling wordt vaak gebruikt bij vis en schaaldieren.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig in gezouten water.

  2. 2

    Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Maak de venkels schoon en snij ze in stukjes. Hou het loof bij voor de afwerking.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een diepe stoofpot. Voeg de knoflook, de ui en de venkel toe en laat ze zachtjes stoven. Voeg de vadouvankruiden toe, roer even om en blus met de witte wijn en 125 milliliter water. Kruid met peper en zout en roer alles om.

  4. 4

    Giet het water van de mosselen weg en voeg de mosselen dan toe aan de stoofpot. Roer om en zet het deksel erop. Laat enkele minuten stoven tot de mosselen open zijn.

  5. 5

    Snij intussen het ciabattabrood in sneetjes, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze in de oven, grillpan of grillmachine.

  6. 6

    Meng de room onder het mosselstoofpotje. Schep het stoofpotje in de borden en werk het af met het venkelloof. Serveer er de gegrilde sneetjes ciabattabrood bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpotje van mosselen met vadouvan en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!