Broodje met gegrilde kalkoen en hummus
bereiding
-
1
Maak eerst de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken. Schil de avocado en verwijder de pit. Pel en snipper de ui. Mix alle de kikkererwten, sesampasta, olijfolie, ui, komijnpoeder, cayennepeper, knoflook en avocado samen tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Kruid de kalkoenfilet met tandoorikruiden en grill ‘m gaar. Laat afkoelen en snij in dunne plakken.
-
3
Kook de asperges beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken. Snij de biet in plakjes.
-
4
Snij het brood in vieren en snij elk stuk horizontaal in drie plakken. Bestrijk het onderste met hummus. Dek af met het middenstuk en beleg dat met kalkoenfilet, asperges, biet en rucola. Kruid met peper en zout. Druk er het derde stuk brood bovenop.