Aardappelpannenkoekjes op een slabedje
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, rasp ze fijn en laat de rasp in een zeef uitlekken, maar vang het vocht op. Laat het rusten tot het zetmeel bezinkt. Giet het vocht af.
-
2
Pel en snipper de ui. Snij elke plak ham in vier repen. Doe de geraspte aardappelen, de gesnipperde ui, en de eieren bij het zetmeel in de kom en roer goed. Kruid met peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Verhit 3 à 4 eetlepels boter in een pannetje. Leg een hoopje aardappelbeslag in de pan, leg er een reep ham op en dek af met een hoopje aardappelbeslag. Druk de randen met de lepel samen. Bak het pannenkoekje aan beide kanten goudbruin.
-
4
Haal de boontjes af en kook ze 8 minuten in gezouten water. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn.
-
5
Verwijder de buitenste, harde bladeren van de sla en maak de overige bladeren los. Spoel de sla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Maak de sla aan met een vinaigrette.
-
6
Schik op elk bord wat boontjes en sla en strooi er snippers chilipeper op. Serveer de pannenkoekjes op de sla