Kalkoenrollade met salsa verde
bereiding
-
1
Snij een courgette in brede linten met een mandoline of dunschiller. Blancheer kort in bijna kokend water.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Bind een kalkoenfilet van 800 g samen met keukentouw of koop een kalkoenfilet in een netje. Bak hem rondom aan in wat boter.
-
3
Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal, schenk er de gevogeltebouillon, 1 laurierblaadje en 1 takje rozemarijn bij. Zet 40 minuten in de oven. Lepel er regelmatig de bouillon over.
-
4
Mix de blaadjes van de basilicum samen met de knoflook, de geroosterde pijnboompitten en de droge witte wijn. Schenk er olijfolie bij in een straaltje en mix tot een groene saus.
-
5
Kruid met peper en zout. Serveer de kalkoen in plakjes met de salsa verde en enkele blaadjes basilicum, enkele courgette-linten en wat peper van de molen. Lekker met pasta of rijst.
Voorbereiding