Gegrilde groenten met feta en salsa verde
bereiding
-
1
Maak de salsa verde. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de kappertjes, de fijngesnipperde kruiden, de geraspte citroenschil en het citroensap, een flinke scheut olijfolie, peper en zout tot een salsa. Zet koel weg tot gebruik.
-
2
Verhit de grillplaat of de BBQ. Spoel de aubergine en de paprika’s en snij ze in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en de Provençaalse kruiden en gril de groenten op de bakplaat of de BBQ. Meng de groenten met de artisjokhartjes en eventueel nog wat olie van de artisjokken.
-
3
Spoel de courgette en maak er met een mandoline lange linten van. Snij het blok feta in vier plakken, omwikkel ze met de courgettelinten en bestrijk ze met olijfolie. Gril eveneens op de bakplaat of de BBQ. Serveer de gegrilde groenten met de feta en werk af met de salsa verde. Lekker met stokbrood.